• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Αγρογλυφικά (Crop Circles)

Εξωγήινο DNA?Τα αγρογλυφικά είναι γεωμετρικά σχήματα και πρότυπα, πολλά εκ των οποίων αρκετά πολύπλοκα και έντεχνα, που εμφανίζονται σε χωράφια, συνήθως σιταριού και συνήθως στην Αγγλία. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, μάλλον οφείλονται σε "πλακατζήδες" όπως οι Doug Bower και David Chorley οι οποίοι το 1991 παραδέχθηκαν ότι είχαν κατασκευάσει 250 αγρογλυφικά στη διάρκεια πολλών ετών. Υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που πιστεύει ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα από εξωγήινους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με μας, χρησιμοποιώντας αρχαία Σουμεριακά σύμβολα ή συμβολικές αναπαραστάσεις του εξωγήινου DNA. Αυτοί που επιδίδονται σε τέτοιες σοβαρές μελέτες και υποθετικολογούν για τα αγρογλυφικά, ονομάζονται δημητριακολόγοι (cerealogists-από την Ρωμαϊκή θεά Ceres, την Ελληνική Δήμητρα) ή απλά croppies (από το αγγλικό crop που σημαίνει σοδειά).

Ακόμα και άνθρωποι με επιστημονική παιδεία έχουν μπει μέσα σ'αυτή τη σύρραξη. Έχουν, σοφά, αποφύγει την άποψη ότι εξωγήινοι χαράζουν μηνύματα πάνω σε σοδειές. Αλλά έχουν "τραβήξει" τη φαντασία τους για να βγάλουν θεωρίες περι δίνων, σφαιρικών αστραπών, πλάσματος και άλλων λιγότερο ευφάνταστων υποθέσεων που περιλαμβάνουν φυσικές δυνάμεις όπως άνεμο, θερμότητα ή ζώα. Όμως, όταν ψάχνουμε μια νατουραλιστική εξήγηση για κάποια περίεργα πράγματα, δεν πρέπει να αποκλείουμε το γεγονός ότι αυτό που ερευνούμε μπορεί να είναι τελικά μια φάρσα όπως ο Άνθρωπος του Piltdown και ο Γίγαντας του Cardiff.

Αν υπήρχαν τα αγρογλυφικά το 13ο αιώνα, θα αποδιδόντουσαν στον Σατανά, που πιστευόταν ότι ήταν υπεύθυνος για πολλά περίεργα πράγματα αλλά και για άλλα μη-περίεργα όπως την κατασκευή του Στόουνχετζ (Stonehedge) και τα τείχη του Hadrian μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας. Πολλοί πίστευαν ότι οι αρχαίοι δεν θα μπορούσαν να κατασκευάσουν τέτοια μνημεία από μόνοι τους. Σήμερα, η δύναμη του Σατανά ως εξήγηση για θαυμαστά ή περίεργα πράγματα, έχει υπερσκελισθεί από τους εξωγήινους.

"Η Γη λείπει" © 2001 Peter Sorensen
Αυτό το αγρογλυφικό δεν είναι απάτη. Έγινε
από τον Matt Williams και κάποιους φίλους του
για μια ταινία.

Το πρωτότυπο έγινε το 1955 στο Longwood Warren, κοντά στο Winchester. Κάποιοι προτιμούν το αυθεντικό.

 

Σχετικές καταχωρίσεις: Α.Τ.Ι.Α. (UFO), σφαιρικές αστραπές, απαγωγές εξωγήινων, περιοχή 51, φαινόμενο αυτοκίνησης, ακρωτηριασμός ζώων, ιπτάμενοι δίσκοι , οι άνδρες με τα μαύρα και Ρόσγουελ


Περισσότερες Πληροφορίες

Allen, Robin. "Cerealogy is Dead - Long Live Cerealogy!" Skeptic (UK), vol 8, no 1 (part 1), no 2 (part 2).

Hempstead, Martin. "The Summer of '91," Skeptic (UK), vol 5, no 6 (1991)

Huston, Peter. Scams from the Great Beyond : How to Make Easy Money Off of Esp, Astrology, Ufos, Crop Circles, Cattle Mutilations, Alien Abductions, Atlantis, Channeling, and other New Age Nonsense (Paladin Press, 1997).

Nickel, Joe. "The Crop Circle Phenomenon: An Investigative Report," in The Skeptical Inquirer (Winter, 1992).

Schnabel, Jim, Round In Circles: Physicists, Poltergeists, Pranksters and the Secret History of the Cropwatchers (Penguin: London, 1994).

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα