• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Μεθεπίγνωση

Η Μεθεπίγνωση είναι ένα είδος ενόρασης που περιλαμβάνει την γνώση ενός γεγονότος μέσω ψυχικών δυνάμεων, αφού αυτό έχει συμβεί.

Η αδερφή μου, μου ανέφερε ένα περιστατικό που φαινόταν σαν περιστατικό μεθεπίγνωσης. Έβλεπε τηλεόραση όταν είδε μια αναφορά για μια γυναίκα (Souzan Smith από το Union, νότια Carolina, Αμερική) η οποία ισχυριζόταν ότι τα δυο παιδιά της είχαν απαχθεί από κάποιον μαύρο, ο οποίος κατέλαβε το αμάξι της δια της βίας.Ισχυρίστηκε ότι ο μαύρος άντρας την οδήγησε σε μια γειτονική λίμνη όπου και την άφησε, φεύγοντας μαζί με τα δυο παιδιά της.Η αδερφή μου είπε ότι αισθάνθηκε αμέσως ότι παιδιά ήταν νεκρά και ότι ήταν μέσα στην λίμνη.Μετά από μια εβδομάδα, ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι η ίδια η γυναίκα οδήγησε το αμάξι στη λίμνη και ότι άφησε μια ταχύτητα μέσα στο αμάξι και το παρακολουθούσε από έξω να βυθίζεται, με τα παιδιά της δεμένα στο πίσω κάθισμα.

Είναι λυπηρό φαινόμενο για την εποχή μας, αλλά ψευδείς αναφορές για εγκλήματα δεν είναι σπάνιες όπως δεν είναι σπάνιο μια μητέρα να σκοτώνει τα παιδιά της.Είναι μάλλον πιο συχνά από το να καταλαμβάνουν μάυροι άντρες αμάξια με παιδιά.Όπως και να'χει, την ύποπτη αίσθηση που είχε η αδερφή μου όταν είδε την μητέρα/φόνισσα, προφανώς την είχαν και αρκετοί άλλοι άνθρωποι.Είναι εμφανές ότι και η αστυνομία της μικρής αυτής πόλης ήταν σκεπτική, όχι επειδή ήταν ενορατικοί αλλά επειδή ήξεραν κάποια πράγματα για την ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά.Αν κάποιος ήταν καχύποπτος για την ιστορία της μητέρας, το γεγονός ότι η ίδια είπε ότι την πήγε ο μάυρος άντρας στη λίμνη , αφήνει λίγα πράγματα στην φαντασία για να γεμίσει τα κενά της ιστορίας.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι είχα και εγω μια παρόμοια εμπειρία.Πριν από ένα χρόνο περίπου, ένα φερόμενο θύμα βιασμού συνεντευξιαζόταν στην τηλεόραση.Είχα την αίσθηση ότι έλεγε ψέμματα.Τελικά αποδείχτηκε ότι όντως έλεγε ψέμματα.Και άλλα άτομα που μίλησα και είχαν δει την εκπομπή, είχαν την ίδια εντύπωση.Είμασταν ενορατικοί;Δεν νομίζω. Όλοι μπορούμε και κρίνουμε τις ιστορίες των άλλων.Άλλες φορες πέφτουμε μέσα και άλλες. όχι.Έχουμε όμως την τάση να ξεχνάμε τις τελευταίες.Αν δεν την είχαμε, τότε δεν θα εκπλαγόμασταν όταν ήμασταν σωστοί.

Σχετικές καταχωρίσεις: ενόραση, πόλωση επιβεβαίωσης, προεπίγνωση, τηλεπάθεια, ψυχοκίνηση, παραψυχολογία και υπεραισθητηριακή αντίληψη
 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα