• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Οι Άνδρες με τα Μαύρα (Men in Black,MIB)

Οι Άνδρες με τα Μαύρα πιστεύεται ότι είναι κάποια πολύ περιέργα όντα, ίσως εξωγήινοι ή κυβερνητικοί πράκτορες, που επισκέπτονται αυτούς που έχουν δει ΑΤΙΑ και τους προειδοποιούν να μην μιλήσουν σε κανένα για την εμπειρία τους.

Ο John Keel μιλάει για τους MIB στην Προφητεία της Πεταλούδας (The Mothman Prophecies, 1975), όπως και ο Gray Barker στο Ήξεραν Πάρα Πολλά για τους Ιπτάμενους Δίσκους (They Knew Too Much About Flying Saucers ,1956). Λέγεται ότι οι MIB προτιμούν τις παλιές μαύρες κάντιλακ. Δεν τους αρέσει να τους φωτογραφίζουν, αν και ντύνονται στα μαύρα. Το μυστήριο τους ίσως όμως να ξεφτίσει μιας και έχουν φτιαχθεί δυο ταινίες, μια τηλεοπτική σειρά, ένα περιοδικό και ένα βιντεοπαιχνίδι γύρω από τους θεατρινισμούς τους.

Ο John Sherwood (ή αλλιώς Δρ. Richard H. Pratt) βγήκε και είπε την αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξε ο Gray Barker, επικεφαλής του Saucerian Publications, για τη διαιώνιση του μύθου των MIB. "To They Knew Too Much About Flying Saucers έκανε τους MIB επίφοβους μέσα στους κύκλους των UFOλόγων στα τέλη του 1950 και 1960", ισχυρίζεται ο Sherwood, αλλά το βιβλίο ήταν καθαρή φαντασία, και γράφτηκε με μοναδικό σκοπό το κέρδος, χωρίς κανένα σεβασμό για τα γεγονότα. Ήταν ο Barker που εξέδωσε το 17-χρόνων Flying Saucers are Watching You του Sherwood, που ο συγγραφέας του τώρα ισχυρίζεται ότι ήταν "η μοναδική διεφθαρμένη δημοσιογραφική εμπειρία" του, δηλαδή το έγραψε αδιαφορώντας για τον διαχωρισμό μεταξύ αλήθειας και φαντασίας. Ο Sherwood παραδέχεται ότι ενθάρρυνε την απάτη καθώς πήγαινε με τα νερά των UFOλόγων όταν αυτοί του είχαν βάλει την "στάμπα" ότι δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή οι MIB τον έκαναν να σωπάσει.

Σχετικές καταχωρίσεις: Α.Τ.Ι.Α. (UFO), απαγωγές εξωγήινων, ακρωτηριασμός ζώων, αγρογλυφικά (crop cirlces),ιπτάμενοι δίσκοι και Ρόσγουελ


Περισσότερες Πληροφορίες

Rojecewicz, Peter M. "The Men in Black Experience and Tradition: Analogues with the Traditional Devil Hypothesis," Journal of American Folklore 100 (April/June 1987): 148-60.

Sherwood, John C. "Gray Barker: My Friend, the Myth-Maker," Skeptical Inquirer , May/June 1998.

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα