• Εισαγωγή • Συντελεστές • Περιαστικοί Μύθοι • 'Aρθρα • Συχνές Ερωτήσεις • Επικοινωνία
 
« « Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο

 

Σε δύο προηγούμενα newsletter του skepdic[1][2] υπάρχει κριτική για το σκεύασμα του κ. Καραμέτα, φαρμακοποιού από την Πύλη Τρικάλων. Ο κ. Καραμέτας μου έστειλε την παρακάτω επιστολή ζητώντας να αποσυρθούν οι δημοσιεύσεις στο skepdic σχετικά με το άτομο και το σκεύασμα του:

ΤΡΙΚΑΛΑ 28/1/2007

Κ.Μούστρη

θα σας παρακαλούσα θερμά,να αποσύρετε τις δημοσιεύσεις της σελίδας σας,σχετικά με εμένα και το σκευασμά μου,ειδάλλως θα αναγκαστώ να προσφύγω σε διαδικασίες που δεν θα ήθελα προσωπικά.
Οσον αφορά το σκεύασμά μου ,πληρεί όλες τις προυποθέσεις-κλινικές μελέτες ως πλέον, ένα αξιόπιστο μέσο καταπολέμησης πολλών ασθενειών. Η απάντησή μου προς όλους εσάς που υποστηρίζετε πως το σκεύασμά μου αποτελείται από σκόρδο και οινόπνευμα,σας τη δίνει ο Ο.Β.Ι. με απονομή διπλώματος ευρεσιτεχνίας (αριθμος 1005321), της 9/10/06 και τίτλο ευρεσιτεχνίας ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΙΘΑΝΟΛΙΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στην σελίδα [ref] για να δείτε την διεθνή κατοχύρωση οποία είναι έτοιμη προς πώληση στις φαρμακοβιομηχανίες.
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω πράξετε αναλόγως, γιατί σπιλώνετε το όνομά μου και την υπόληψή μου.

Με εκτίμηση
ΚΑΡΑΜΕΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΑ
www.karametas.gr

Απάντηση:

Κύριε Καραμέτα,

η σελίδα στην οποία με παραπέμπετε γράφει για μια ευρεσιτεχνία όπως αναφέρετε (την οποία την βρήκα και από την παρακάτω σελίδα: [ref]). Απ' όσο καταλαβαίνω δεν αναφέρει κλινικές μελέτες που έχει γίνει για το σκεύασμα σας. Αν έχετε κλινικά στοιχεία από μελέτες οι οποίες να δείχνουν με σαφήνεια ότι το σκεύασμα σας κάνει ότι ισχυρίζεστε (το οποιό όπως ανέφεραν πολλά ΜΜΕ είναι η θεραπεία του καρκίνου), θα αποσύρω την όποια κριτική στο σκεύασμα σας και θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.
Επίσης, αν νομίζετε ότι κάτι που έχει γραφτεί στο skepdic από εμένα προσωπικά (και δεν είναι αναδημοσίευση από άλλες πηγές) σπιλώνει την προσωπικότητα και την υπόληψη σας, σας διαβεβαιώνω ότι θα διαγραφεί αμέσως. Θα ήθελα λοιπόν να καταδείξετε τι ακριβώς θεωρείτε ότι σπιλώνει το όνομα και την υπόληψη σας.
Γενικά, σας απαντώ ότι δεν έχω καμία προσωπική εμπάθεια με το άτομο σας. Η κριτική που υπάρχει αναφέρεται στους ισχυρισμούς που κάνατε εσείς σχετικά με το σκεύασμα που κατασκευάζατε και την παροχή του ως φαρμάκου κάτα του καρκίνου (και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αυτή τη δράση του σκευάσματος και ότι δεν είχε την έγκριση του ΕΟΦ). Αν έχετε τέτοια στοιχεία, παρακαλώ να τα παράσχετε ώστε ν' αποστομωθεί κάθε κριτική και ν' αναθεωρήσουν οι επικριτές σας. Σας ζητώ λοιπόν να μας πείσετε (ή να μας δείξετε) ότι η κριτική που κάναμε για το σκεύασμα σας είναι λάθος, και να μην προσπαθήσετε να φιμώσετε την κριτική με ένδικα μέσα.

Με εκτίμηση
Γιώργος Μούστρης
www.skepdic.grΗ απάντηση του κ. Καραμέτα
:

Πύλη Τρικάλων
Καραμέτας Χρήστος
29/1/2007

Κύριε , Μούστρη

Καταρχάς χαίρομαι που ανταποκριθήκατε άμεσα στο e - mail μου. Επίσης χαίρομαι που γνωρίζετε ήδη την διεθνή κατοχύρωση του σκευάσματος μου καθώς και τα συστατικά του.

Γράφετε : Απ΄ όσο καταλαβαίνω δεν αναφέρει κλινικές μελέτες που έχει γίνει για το σκεύασμα σας κ.τ.λ.

κ.Μούστρη ένας τίτλος για να δωθεί και μάλιστα, ένας τόσο σημαντικός τίτλος (ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ), έπρεπε να γνωρίζετε ότι πρέπει να αποδειχθεί και ο μόνος τρόπος είναι οι κλινικές μελέτες και τα πειράματα των οποίων όλα τα στοιχεία που ζητάτε είναι στην διάθεση σας, οι εργαστηριακές μελέτες και κλινικές μελέτες πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού (Ελβετία ) με καταγεγραμμένη την διαδικασία του μηχανισμού δράσης- ενεργοποίησης του σκευάσματος στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν θα ήθελα προσωπικά να προβώ σε διαδικασίες αναφέροντας εκατοντάδες περιπτώσεις καρκινοπαθών στους οποίους έγινε χορήγηση του σκευάσματος (τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι στην διάθεση σας , αν το επιθυμείτε), καθώς δεν θα ήθελα να κάνω δημοσιοποίηση των ατόμων, μόνον και μόνο για προβολή της θεραπευτικής δράσης του σκευάσματος, πιστεύω ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρος μου δεν θα ήταν πρέπων και ηθική, όχι μόνον για την απόδειξη της δράσης του σκευάσματος αλλά και ως σεβασμός στο πρόσωπο των ασθενών .

Όσον αφορά το θέμα το Μ.Μ.Ε. θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι εγώ ουδέποτε είχα την ανάγκη τηλεοπτικής προβολής , το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα από δημοσιογράφο Αθηναϊκού τηλεοπτικού διαύλου μεγάλης εμβέλειας (δεν θα ήθελα να αναφέρω το όνομα του Τηλεοπτικού Σταθμού ) και μπορείτε να φανταστείτε το πόσο μεγάλη έκταση πήρε το θέμα , όχι από μέρος μου , αλλά από ασθενείς στους οποίους είχε χορηγηθεί το σκεύασμα μου και ευεργετήθηκαν από την χρήση του με κανένα ίχνος καρκινικών κυττάρων – όγκων κ.τ.λ. γιατί οι μαρτυρίες διαδεχόταν η μία την άλλη. Οπότε σε καμία περίπτωση εγώ δεν βγήκα σε κανένα κανάλι να πω ότι βρήκα , ανακάλυψα , εφεύρα το <<φάρμακο>> κατά του καρκίνου.

Στη σελίδα σας υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις παρμένες από ανώνυμες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, οι οποίες με κατηγορούν. Άρα εσείς για να τις προβάλετε στη σελίδα σας, σημαίνει πως ενστερνίζεστε τις απόψεις τους. Στη ουσία σπιλώνετε με αυτόν τον τρόπο το άτομο μου.

Γράφετε : Προσπαθείτε να φιμώσετε την κριτική με ένδικα μέσα.

κ. Μούστρη σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσω να φιμώσω την κριτική με ένδικα μέσα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στις αρχές μου , παρά μόνον μέσα από τον διάλογο και την επικοινωνία. Η απόδειξη πάνω σε αυτό, είναι το αρχικό e - mail που σας έστειλα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του Ε.Ο.Φ. , παρόλο που στάλθηκαν τα απαιτούμενα δείγματα του σκευάσματος μου, το πόρισμα των υπευθύνων ήταν ότι τι σκεύασμα μου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε <<μαντζούνι αλκοόλης με σκόρδο και βλαβοειδή>>, πράγμα το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, όπως θα διαπιστώσατε και ο ίδιος, δεν παρουσιάζει καμία δράση έναντι στον καρκίνο. Ασκήθηκε δριμύς κριτική προς το πρόσωπο μου, από Μ.Μ.Ε. και Ε.Ο.Φ. κατηγορώντας με για εμπόριο ελπίδας σε καρκινοπαθείς και αντιποίηση Ιατρικού επαγγέλματος αυτή ήταν η στάση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σε καμία περίπτωση δεν άσκησα τον όρο- <<επάγγελμα του τσαρλατάνου>> με θεραπευτικά μαντζούνια που εν μια νυχτή ανακάλυψε, εφεύρε, το μαγικό μπουκαλάκι με το θαυματουργό υγρό του οινοπνεύματος με σκόρδο αποκομίζοντας κέρδη από τους καρκινοπαθείς, όπως πολλοί με αποκαλούν (δεν αναφέρομαι προσωπικά προς το πρόσωπο σας), η απάντηση προς όλους αυτούς δόθηκε από έστω μια τυπική δημοσίευση της << ευρεσιτεχνίας >> για το θέμα περί σκόρδου κ.τ.λ. .

Σας γνωστοποιώ, ότι υπάρχει πολυετής ερευνά σχετικά με την καταπολέμηση του Καρκίνου από μέρος μου, επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω ενδεικτικά ότι υπάρχει και η ανάλογη επιστημονική ομάδα που είναι υπό την εποπτεία μου, και πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να πιστεύω ότι όλα βαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Όλα τα παραπάνω πιστεύω είναι αποδεικτικά στοιχεία ως προς το επιστημονικό υπόβαθρο εμού και των συνεργατών μου.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι είσαστε ευπρόσδεκτος, για οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση και κατ΄ιδίαν συνάντηση στην Πύλη Τρικάλων .

Με εκτίμηση
Χρήστος Καραμέτας
Πύλη Τρικάλων
www.karametas.gr

Απάντηση:

Κύριε Καραμέτα

Θα αρχίσω την απάντηση μου από τα λεγόμενα σας σχετικά με την αναδημοσίευση διαφόρων κειμένων από το skepdic. Να σας πω κατ' αρχήν ότι έχω αποσύρει το μόνο που θεωρώ ότι μπορεί να θίγει την υπόληψη και το άτομο σας, και αυτό είναι ο πηχυαίος τίτλος του δημοσιεύματος της "Απογευματινής" που σας χαρακτηρίζει μάλλον υποτιμητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άποψη μου για τη δράση σας έχει αλλάξει. Ίσως μπορέσετε να το κάνετε σε αυτήν την επικοινωνία που έχουμε.

Τα δημοσιεύματα που υπάρχουν μέσα στο skepdic και αφορούν το άτομο σας είναι από δύο πηγές: την εφημερίδα "Απογευματινή" και από τον δικτυακό τόπο www.3kala.gr ο οποίος περιγράφει τα δρώμενα στο Νομό των Τρικάλων. Δεν θα σχολιάσω το κατά πόσο είναι ανώνυμα ή επώνυμα αλλά το κατά πόσο είναι έγκυρα ή όχι. Και τα τρία δημοσιεύματα αναφέρουν γεγονότα που έγιναν το 2005 σχετικά με την τότε δράση σας, δηλαδή να ισχυρίζεστε ότι έχετε ένα σκεύασμα κατά του καρκίνου και να το χορηγείτε σε ασθενείς. Αν τα γεγονότα τα οποία περιγράφουν (ότι σας έκλεισαν το φαρμακείο, ότι δεχθήκατε πυρά συναδέλφων σας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, ότι ο ΕΟΦ σε δελτίο τύπου είπε για το σκεύασμα σας ότι όχι απλώς δεν θεραπεύει τον καρκίνο, αλλά δεν εγγυάται και τη διασφάλιση της υγείας του χρήστη) είναι ψευδή τότε ευχαρίστως να τα αποσύρω ή να τ' αναθεωρήσω. Αν όμως αυτά που λένε δεν είναι ψευδή, τότε δεν μπορώ να θεωρήσω ότι σας θίγουν. Δεν τίθεται θέμα του αν τα ενστερνίζομαι γιατί απλά αναφέρουν γεγονότα και όχι απόψεις των συγγραφέων τους. Θα το ξαναπώ για να καταστεί απολύτως σαφές: τα δημοσιεύματα αναφόρουν γεγονότα που έγιναν το 2005 και δεν περιέχουν προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους δημοσιογράφων, γι' αυτό και δεν τίθεται θέμα του αν τα ενστερνίζομαι ή όχι.

Η δική μου κριτική επικεντρώνεται στη δράση σας το 2005. Δηλαδή στο ότι εμφανιστήκατε (το ότι η δημοσιογράφος από το τηλεοπτικό κανάλι ανέδειξε το θέμα, δεν έχει καμία σημασία) ισχυριζόμενος ότι έχετε ένα σκεύασμα που καταπολεμά τον καρκίνο και το χορηγούσατε σε καρκινοπαθείς. Γι' αυτή σας την πρακτική καταδικαστήκατε και σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή από το δικαστήριο. Συγκεκριμένα καταδικαστήκατε για την παραγωγή, παρασκευή και χορήγηση σκευάσματος για τη «θεραπεία» του καρκίνου άνευ άδειας, τη διάθεσή του από φαρμακείο δίχως άδεια και την αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος. Το σκεύασμα σας δεν είχε (ούτε έχει) πάρει καμία έγκριση από κανένα οικείο οργανισμό όπως ο ΕΟΦ ή αντίστοιχο οργανισμό του εξωτερικού, και εσείς το χορηγούσατε σε ανθρώπους επικαλούμενος ίαση του καρκίνου.

Σχετικά με την απόκτηση ευρεσιτεχνίας του σκευάσματος σας από τον ΟΒΙ και το ότι η "διάκριση αυτή κατοχυρώθηκε μετά από μακροχρόνιες κλινικές μελέτες από τον κ. Καραμέτα και την πενταμελής επιστημονική ομάδα του" όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

Στην προηγούμενη επιστολή μου σας ανέφερα ότι η ευρεσιτεχνία σας δεν αναφέρει καμία επίσημη κλινική μελέτη του σκευάσματός σας σε νοσοκομείο ή ερευνητικό κέντρο. Η απάντηση σας ήταν

"...για να δωθεί και μάλιστα, ένας τόσο σημαντικός τίτλος (ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ), έπρεπε να γνωρίζετε ότι πρέπει να αποδειχθεί και ο μόνος τρόπος είναι οι κλινικές μελέτες και τα πειράματα των οποίων όλα τα στοιχεία που ζητάτε είναι στην διάθεση σας"

Επειδή δεν γνώρίζα τις ακριβείς διαδικασίες κατοχύρωσης μιας ευρεσιτεχνίας, επικοινώνησα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών (EPO) και συγκεκριμένα με τον κ. Richard Sewards ο οποίος είναι εξεταστής ευρεσιτεχνιών που αφορούν στον τομέα φαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας και επίσης συγγραφέας του εγχειριδίου "Examination Guidelines for Patent Application relating to Medical Inventions" που είναι οι κατεθυντήριες γραμμές σχετικά με την εξέταση ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε ιατρικές εφευρέσεις (μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.patent.gov.uk/medicalguidelines.pdf ). Θα σας αναφέρω μεταφρασμένη την τελευταία παράγραφο της επιστολής του, την οποία δημοσιεύω κατόπιν αδείας του ολόκληρη στον ακόλουθο σύνδεσμο (www.skepdic.gr/sxolia/patents.htm):

"Μια κατοχυρωμένη πατέντα δίνει στον εφευρέτη της ένα βραχυπρόθεσμο μονοπώλιο με αντάλλαγμα την δημοσιοποίηση της στο ευρύ κοινό[...]. Η απονομή μιας πατέντας δεν έχει καμία σχέση με τον αν ένα φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γιατρούς ή να πουληθεί στο κοινό, ή αν μπορεί να διαφημιστεί ή να προωθηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για κάποια νόσο. Ο σκοπός της πατέντας είναι το να δώσει στον εφευρέτη της τη δυνατότητα να προστατέψει την εφεύρεση του. Είναι ένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα εμπορικής αξίας σε περίπτωση που το προϊόν έχει επιτυχία. Δεν παρέχει απόδειξη κλινικής αποτελεσματικότητας ή ασφάλειας. Για ν' αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια ενός φαρμάκου, πρέπει αυτό να περάσει τους αυστηρούς ελέγχους των Ευρωπαϊκών υπηρεσιών EMEA/MHRA (European Agency for the Evaluation of Medical Products/Medical and Healthcare products Regulatory Agency) και να λάβει την έγκριση τους προκειμένου να διατεθεί στην αγορά. Αυτή η διαδικασία γενικά λαμβάνει χώρα μετά την αίτηση για μια ευρεσιτεχνία, και είναι ολότελα ανεξάρτητη από τη διαδικασία της αξιολόγησης μιας πατέντας "

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ο παραπάνω ισχυρισμός σας ότι "για να δωθεί και μάλιστα, ένας τόσο σημαντικός τίτλος (ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ), έπρεπε να γνωρίζετε ότι πρέπει να αποδειχθεί και ο μόνος τρόπος είναι οι κλινικές μελέτες", δεν ευσταθεί. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών η κατοχύρωση του σκευάσματος σας μπορεί να γίνει χωρίς καμία κλινική μελέτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεκμήριο της αποτελεσματικότητας του σε κακοήθη και μη, νοσήματα. Συνεπώς δεν πρέπει να παρουσιάζετε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σαν επιστημονική "απόδειξη" της επάρκειας του σκευάσματος σας, κάτι το οποίο κάνετε και στην ιστοσελίδα σας.Ο μόνος αρμόδιος για να σας δώσει άδεια κυκλοφορίας του σκευάσματος σας (την οποία για να λάβει κάποιος πρέπει να καταθέσει κλινικές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος όπως ξέρετε έχει αποφανθεί αρκετά αρνητικά. Αν παραβλέψει κανείς όλα τα παραπάνω και πιστέψει τα όσα λέτε περί της διενέργειας κλινικών μελετών σε ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, τότε θα σας παρακαλούσα να δώσετε απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Πως ονομάζεται αυτό το ερευνητικό κέντρο, με ποιό τμήμα του συνεργαστήκατε και ποιά χρονική περίοδο.
  2. Εφόσον εσείς δεν είστε γιατρός αλλά φαρμακοποιός, σε καμία περίπτωση δεν είστε ικανός να γνωρίζετε τις διαγνωστικές διαδικασίες για κακοήθη νοσήματα, ούτε είστε σε θέση να παρακολουθείτε προσωπικά ασθενείς. Για κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη (επιστημονικά και νομικά) η ύπαρξη εξειδικευμένων ιατρών ογκολόγων. Αν λοιπόν έχετε διεξάγει κλινικές μελέτες, θα σας παρακαλούσα ν' αναφέρετε τα ονόματα και τις ιδιότητες των ιατρών αυτών με τους οποίους συνεργαστήκατε.
  3. Είναι πάγια τακτική των ερευνητικών επιστημονικών ομάδων, προτού ξεκινήσουν μια κλινική μελέτη (ειδικά σε προηγμένες επιστημονικά χώρες όπως η Ελβετία) να την καταχωρούν σε μια δημόσια βάση δεδομένων ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της και να αποκλείονται περιπτώσεις νοθείας (δειτε www.clinicaltrials.gov). Παρακαλώ ν' αναφέρετε αν αυτή η έρευνα έχει καταχωρηθεί και σε καταφατική περίπτωση, τον αριθμό της.
  4. Τα αποτελέσματα μια κλινικής μελέτης δημοσιεύονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με ομάδες επιστημόνων κριτών (peer-reviewed) ώστε να είναι δημόσια διαθέσιμα σε άλλους ερευνητές. Αυτή η διαδικασία δημοσίευσης και peer-review γίνεται για να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των ισχυρισμών κάθε ερευνητικής ομάδας, και να γίνεται προσπάθεια αναπραγωγής των ευρημάτων και από άλλες ερευνητικές ομάδες. Οι δικές σας κλινικές μελέτες έχουν δημοσιευτεί; Αν ναι, σε ποια περιοδικά, και αν όχι για ποιο λόγο κρατήσατε μυστικά από την επιστημονική κοινότητα τόσο σημαντικά -όπως ισχυρίζεστε- αποτελέσματα, εφόσον δεν υπάρχει πιθανότητα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας (λόγω κατοχύρωσης της πατέντας από εσάς); Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι που κατατίθενται στον οργανισμό φαρμάκων και τροφίμων κάθε χώρας, και με βάση τις οποίες ένα σκεύασμα παίρνει άδεια κυκλοφορίας και ένδειξη για νόσο.

Στην ιστοσελίδα σας, στο forum αναφέρετε τα παρακάτω :

" Παρακάτω , θα παραθέσουμε τις σχετικές δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά site , ανάμεσα τους το Macroworld investor , το Hoovers και την εμπεριστατωμένη από το espace net δημοσίευση . όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με την σύσταση του σκευάσματος Καραμέτα και τα λοιπά στοιχεία όπως παρουσιάζονται στην σχετική δημοσίευση.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την πλέον αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση στους επικριτές του κ. Καραμέτα περί τσαρλατανισμού και εμπόριο ελπίδας σε καρκινοπαθείς.
Macroworld investor

HOOVERS
Espace net
"

Κύριε Καραμέτα, οι παραπάνω ιστοσελίδες που αναφέρετε δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικές δημοσιεύσεις και περιοδικά. Συγκεκριμένα το πρώτο (MacroWorld Investor) αυτοπεριγράφεται ως "a valuable online tool that provides a wide variety of financial and economic information and research — all at your fingertips", δηλαδή είναι μια ιστοσελίδα σχετικά με εμπορικές και οικονομικές πληροφορίες και έρευνες. Το ίδιο ισχύει και για τη δεύτερη ιστοσελίδα (περιγραφή της εδώ). Η τρίτη είναι το κεντρικό portal αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με ευρεσιτεχνίες στην ΕΕ. Ουσιαστικά είναι η μηχανή αναζήτησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών. Προφανώς οι τρείς αυτές ιστοσελίδες περιλαμβάνουν την ευρεσιτεχνία σας στη βάση δεδομένων τους, γι' αυτό και εμφανίζεται εκεί. Το να ισχυρίζεστε ότι είναι διεθνή έγκυρα επιστημονικά site, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πόσο μάλλον όταν, όπως ανέφερα και πριν στην αλληλογραφία μου με τον κ. Sewards, η χορήγηση μιας πατέντας δεν συνεπάγεται και την επιστημονική ισχύ των ισχυρισμών της. Έγκυρα και διεθνή επιστημονικά περιοδικά που ασχολούνται με την ογκολογία είναι π.χ. τα Annals of Oncology , Cancer , Cancer Letters , International Journal of Oncology , Nature Reviews: Cancer , Lancet Oncology (για μια πιο εκτεταμένη λίστα δείτε εδώ). Αν έχετε λοιπόν όντως κάνει κλινικές επιστημονικά ορθές έρευνες θα πρέπει να τις έχετε δημοσιεύσει σε ένα από αυτά τα περιοδικά.
Απ' όσα ανέφερα στην απάντηση μου κάθε κριτικά σκεπτόμενο άτομο μπορεί ν' αντιληφθεί το ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πειστική απόδειξη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος σας, εκτός και αν παράσχετε δεδομένα που να απαντούν επαρκώς σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Υποθέτω ότι αν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα θα τα είχατε καταθέσει στον ΕΟΦ, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται ότι ισχύει.

Ειλικρινά,
Γιώργος Μούστρης
www.skepdic.gr

 
Copyright © skepdic.gr
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα